Blefaroplasma

image

Blefaroplasma s PLASMAGE uređajem može se definirati kao neinvazivni tretman kapka koji poboljšava abnormalnu funkciju, rekonstruira deformacije ili poboljšava izgled i može biti rekonstruktivna ili kozmetička (estetska).

Dermatochalasis, uključujući simptomatsku suvišnu kožu koja visi na gornje trepavice (npr. Pseudoptosis) i kirurški induciranu dermatochalasis nakon popravka ptoze.

Stečena blefaroptoza, može nastati uslijed rastezanja, dehiscencije ili odspajanja podizača aponeuroze. Aponeurotska blefaroptoza obično je poznata kao involativna ptoza kod klijenata u kojima su anatomske promjene povezane s dobi.

Brow ptoza, opuštanje obrva do te mjere da se višak tkiva gura u gornji kapak.

Plazma generirana ionizacijom plina stvara sublimaciju površinskog tkiva stvarajući tako efekt podizanja.


Xanthelasma

image

Xanthelasma palpebrarum je najčešći oblik ksantoma.

Lezije se pojavljuju kao žućkaste, ravne, mekane, s različitim oblikom i dimenzijom, uglavnom se nalaze u srednjem kutu kapka. Obično je bilateralna i karakterizira razvoj žućkastih plakova povezanih s prisutnošću kolesterola.

Lezije su u početku smještene u srednjem kutu oka i postupno se šire na čitavu periorbitalnu regiju u naprednim oblicima.

Histološko ispitivanje otkriva esterificirane kolesterolne naslage koje se nalaze u citoplazmi histiocita u srednjim i površinskim slojevima dermisa i epidermisa.


Acne vulgaris

image

Acne vulgaris su najčešći kožni poremećaj koji utječe na približno 80% stanovništva u nekom periodu tijekom života. Procjenjuje se da je prevalencija oko 85-100% kod dječaka u dobi od 16 do 17 godina, a 83 do 85% djevojčica iste dobi.

Ovaj zajednički kožni poremećaj može uzrokovati trajne ožiljke i „unakaženo“ lice, što može dovesti do teških posljedica u razvoju psihologije i osobnosti.

Akne su multifaktorski poremećaj pilosebaceous jedinica i utječu na područja kože s najvećom koncentracijom sebacealnih folikula.


Bore

image

Bore su brazde, nabori ili grbe na koži. Najčešće se bore pojavljuju kako starimo. Prve bore koje se pojavljuju na našem licu obično se javljaju kao posljedica ekspresija lica. Oštećenja od sunca, pušenje, dehidracija, neki lijekovi, kao i brojni drugi čimbenici mogu uzrokovati i razvoj bora.

Bore su neizbježni dio prirodnog procesa starenja. Kako postajemo stariji, koža postaje tanja, suha i manje elastična. Sposobnost naše kože da se zaštitimo od oštećenja također se smanjuje kako starimo. Naposljetku, na našoj koži se stvaraju nabori, bore i linije. Osim gore spomenutih čimbenika, genetika također utječe na to koliko smo naborani i kada i gdje počinju nabori.

Većina bora obično se pojavljuju na dijelovima tijela koji se najviše izlažu suncu, uključujući: ruke, lice, vrat i podlaktice


Lentigo

image

Lentigo je mala, oštro ograničena, pigmentirana makula okružena normalnom pojavom kože. Histološki nalazi mogu uključivati hiperplaziju epiderme i povećanu pigmentaciju bazalnog sloja. Postoji promjenjivi broj melanocita; ti melanociti mogu biti povećani u broju, ali ne stvaraju gnijezda. Lentigini se mogu razvijati polako tijekom godina, ili mogu biti eruptirajući i prilično iznenada se pojaviti. Pigmentacija može biti homogena ili raznolika, s bojom u rasponu od smeđe do crne boje.

Postoji više kliničkih i etioloških sorti. Razlikovanje lentiga od drugih melanocitnih lezija (npr. melanocitni nevi, melanom) i njegova uloga kao marker za ultraljubičasto oštećenje i sistemske sindrome je od velikog značaja.


Učinci starenja

image

Godine izlaganja štetnim ultraljubičastim (UV) zrakama klinički se očituju kao ten s hrapavom površinskom teksturom i različitim stupnjevima depigmentacije, telangiektazija, bore i opuštenost kože.

Histološki, ti vanjski učinci starenja obično su ograničeni na epidermu i gornji papilarni dermis.


Hipertrofični ožiljci

image

Hipertrofični ožiljci karakteriziraju prekomjerno taloženje kolagena u dermis i potkožno tkivo sekundarno od traumatskih ili kirurških ozljeda.

Suprotno asimptomatskom ožiljku fine linije koje su rezultat normalnog zacjeljivanja rana, brižljivo iscjeljenje hipertrofnih ožiljaka obično uzrokuje nelagodu, a hipertrofični ožiljci su eritematozni.


Kožni fibrom

image

Kožni fibrom je reljef ili rast kože normalne boje kože, obično je povezan s kožom pomoću stabljike. Papiloma se može pojaviti na bilo kojem području tijela, iako su poželjne lokacije za njihovu pojavu područja na kojima su nabori kože poput kapaka i oko očiju, strane vrata, pazuha, prepona i gornjeg dijela prsnog koša.

Ovi mali tumori kože su benigni i obično su asimptomatski, osim ako nisu traumatizirani dobrovoljno ili nenamjerno odjećom ili drugačije.

Nema poznatih uzroka, međutim, čini se da iritacija zbog trljanja u kožnim nabora stimulira rast. Viseći fibroidi vrlo su česte u srednjoj dobi. Razvijaju se i kod muškaraca i kod žena. Mogu biti boje kože ili tamnije i varijabilne veličine između 1 i 5 mm.


Verruca vulgaris

image

Verruca vulgaris – boje kože, čvrsta papula ili kvržica zbog infekcije epidermalnih stanica s ljudskim papilloma virusima. Također poznata kao bradavice.

Na detaljnom pregledu obično su poremećene normalne linije kože na površini lezije. Oblikovane lezije također mogu biti oklopljene crnim točkicama. Rast je karakteriziran hipertrofijom dermalnih papila i zadebljanjem keratinskih slojeva epidermisa. Površina je hiperkeratozna s mnogo malih vlaknastih projekcija. Verrucae se obično pojavljuju na rukama i prstima, a mogu se pojaviti u skupinama ili u linearnom uzorku.